Jobb, igen.

Publicerad: 2013-08-31 i vardagen
 
Då var man här igen, efter några veckors uppehåll. Idag var det ovanligt jobbigt, fick stiga upp vid halv 4, åka vid 4, köra i 60 hela vägen då det var bäcksvart och as dimmigt så jag kontext såg ett smack av vägen, lite halvläskigt. Och försöka hålla sig vaken på det var inte det lättaste kan jag lova. Frukost hade jag inte heller hemma så hungrig är jag också, ush. Nu är ju bara frågan om jag kommer orka med sigges ikväll, inte as tagg just nu.
 
Aja, kunderna kallar, ciao
 

snyggingen

Publicerad: 2013-08-30 i vardagen
 
 

Schooltalk.

Publicerad: 2013-08-29 i vardagen
 
Ja ni, vad ska man säga om skolan idag? Första lektionen var naturkunskap. Fett dålig lärare, jag kan mer än honom inom vissa områden. Typ som att månen påverkar jorden, typ tidvattnet, det kunde inte han men förklarade bort det efter att en i klassen förklarat. Så den kursen lär bli ytterst intressant om vi säger så. 
 
Både sånglektionerna och ensemblen har dragit igång idag med. Sånglektionen kändes bra, känns härligt att komma igång igen. Har redan fått ett solo, ska sjunga på en konsert i oktober. Är hur nervös som helst, redan nu, ush. Men det ska nog bli bra! Sen har vi ensemblen, kom i min favoritlärares, så himla skönt! Ser fram emot detta året, kommer nog bli kul!
 
Sen har jag ännu ett erkännande. Jag skulle hoppat fallskräm på Lördag, men det blev inställt pga flygplans bekymmer. Likaså blev det sist jag skulle hoppa, den 17e. Så nu har jag bokat en ny tid, tredje gången gillt? Fast hur säker kommer man känna sig där i planet när det redan gått sönder två gånger på två veckor? hahahaha.
 
Anyway, nu ska jag öva sång, ciao bellas!

Nothing is impossible

Publicerad: 2013-08-29 i självpoträtt
 

Spain, here i come!

Publicerad: 2013-08-27 i vardagen
 
Om exakt en vecka ligger jag och steker mitt fläsk vid denna poolen om ni undrar! det var allt för mig, hope u'r jealous!

Måndag

Publicerad: 2013-08-26 i outfits
 
Tröjan är från vila, byxorna h&m och sjalen är från gkås.

Nu märks det att skolan har dragit i gång på riktigt. Jag har fått hur mycket plugg som helst, yey. Bara att sätta i gång, woop! 

Insparks outfit!

Publicerad: 2013-08-26 i outfits
 
Detta var vad jag bärde i Fredags på insparken av de nya ettorna. Dock så kom jag inte hem med något klädesplagg helt, just my luck. Halsbandet är nytt btw, Gkås.

Nytt i garderoben

Publicerad: 2013-08-25 i new in
 
Jag fick båda för 99:-/st.
 
Jag åkte egentligen med upp till Jönköping som sällskap, men självklart så var jag tvungen att handla något. Jeansen var jag i behov av dock då jag gjorde sönder ett par svarta byxor i Fredags. 

Dagens outfit

Publicerad: 2013-08-25 i outfits
 
Nu bär det av mot Jönköping med Syster för lite shopping.

Inspark

Publicerad: 2013-08-24 i vardagen
 
 Jag och isa igår, innan alkoholintaget blev för mycket.
 
Kvällen igår slutade inte alls som jag tänkt mig. Jag skulle sovit hemma, med sällskap, men slutade i min systers lägenhet, ensam. Jag blev lite väl rund om fötterna om man säger så, gratis alkohol är inte det smartaste för en tjej som inte kan säga nej. i alla fall, jag ringde min skjuts 2 timmar tidigare än planerat. kommer knappt ihåg hemresan, har lite vaga minnen av att min kvällsmat kom upp i alla fall. jag trodde jag tappat bort mina nycklar så fick åka till min syster istället. Fick gå 300m för jag kom tydligen inte ihåg bilvägen. Råkade ramla i en nedförsbacke och skrapa upp hela mig och göra sönder mina byxor. Fick hjälp av en gammal kompis som sett, inte lite pinsamt. tog mig in till syrran, somnar som en stock. Vaknar i morse och ser mina nycklar på golvet. Då hade dom trillat ur mina byxor när jag tog av mig dom, det roligaste är att byxorna inte hade några fickor.
 
min kväll var hur rolig som helst, även om den slutade rätt kaoz och att man inte mår som en prins idag. ikväll blir det lugnt. Har gosat ner mig i min säng med en film.

Outfit

Publicerad: 2013-08-23 i outfits
 
 

Todays

Publicerad: 2013-08-22 i outfits
 
 
 

the past few days

Publicerad: 2013-08-21 i vardagen
 
Jag har hunnit börja skolan, hunnit få en hemlig förälskelse i märkeskläder, hunnit få en riktig förkärlek till retorik, hunnit bli riktigt irriterad på min klass, hunnit påbörja mitt projektarbete vilket jag känner på mig kommer bli jätte bra, ser fram emot det faktiskt.
 
Just nu känns livet bra. Den enda lektionen än så länge som känns riktigt trög är Svenskan, men det är nog bara för att jag är lat, man vet aldrig.
 
Och på tal om mitt projektarbete, till jul kommer ni få en överaskning här på bloggen, så keep looking in!
 

The last couple of days

Publicerad: 2013-08-16 i vardagen
 
 

Jag tar vara på de sista sommarlovsdagarna.

Publicerad: 2013-08-16 i vardagen
 
Det gör jag faktiskt, så mycket som det går med en dunder förkylning. Det borde ni också göra, inte ligga hemma och kråma er över att skolan börjar på Tisdag. Jag har bara ett år kvar i det förbannade helvetet, ett enda, sen är jag fri. Fri från skolan och fri att lämna landet. Bara det gör att jag skulle kunna börja skolan idag bara för att påskynda processen.
 
Det jag skulle göra på lördag blev inställt, flygplanet har gått sönder så jag fick skjuta upp det till den 31 augusti, dagen innan jag sätter mig i ännu ett plan. Den helgen är om något fullspäckad! Längtar något otroligt faktiskt.
 
Men nu tillbaka till nutiden. Ikväll åker jag och några kompisar till min stuga, bara för att koppla av innan stressen sätter igång. Godmat och gott sällskap kan inte bli annat en perfekt så här sista helgen innan skolan börjar.
 
Jo juste! Jag har råkat beställa en el-cigg, någon som har testat på det och vill ge sin åsikt om de? Miss Sara Rydh ska försöka sluta röka återigen och ska ta tag i hårdhandskarna. När man gjort slut på hela sin lön på bara mat och ciggaretter så känner man sig både dålig och fet. Men mat gillar jag för mycket så det får va kvar i mitt liv, ciggaretterna är det andra bullar med! Dom ska bort. Så, om du testat el-cigg så får du gärna slänga en en kommentar! thanks bro's
 
 

00:42

Publicerad: 2013-08-12 i my thoughts
 
Tankarna blir många en kväll som denna. Många och väldigt olika. Bra tankar, dåliga tankar, konstiga tankar. Tankar om livet, skolan, allt. Jag vill så mycket men gör så lite. Vet ni vad min dröm har varit sen jag var en liten söt och oskyldig unge? Modell. Jag har alltid velat bli modell. Det är pinsamt att erkänna, det är som att säga att man är snyggast i världen, ungefär. Men det är sant, modell är något som jag längtat efter, men varit för feg för att satsa på. Mamma tjatar hål i huvudet på mig, men nej, alltid har jag någon undanflykt. Jag är för kort, jag är för tjock, jag har fler dubbelhakor än modeller har naglar. Det är alltid något. Men någon gång, någon gång ska jag bli modell, på något konstigt sätt, hur är bara frågan då jag är livrädd för att stå på scen. Och ja, framför kameran känns som att stå på scen, i princip.
 
Min scenskräck har hindrat många av mina drömmar. Min dröm om att bli artist gick i kras när jag upptäckte att var rädd för att stå på scen. Jag har både viljat bli sångare och dansare, musikalartist och skådespelare. Jag skulle nog fortfarande vilja bli något av de, om jag inte varit så fjantig. Det är rätt sorgligt egnetligen, men sant. Istället får jag satsa på något som passar mig mer, något yrke där man inte behöver synas. Typ journalist eller författare. Författare hade varit kul, men hur skulle jag kunna klara det? Jag som bara kan skriva när jag är deprimerad. Och jag har minsann inte tänkt att basera hela min karriär på att vara deprimerad. Jag har faktiskt börjat på mina författarplaner. Jag har börjat på min självbiografi. Jag fick idén när jag var som mest deprimerad och satt och skrev noveller och krönikor och tänkte något vettigt kunde jag la i alla fall göra av dem. Men eftersom jag mått rätt bra på senaste tiden så har självbiografin varit rätt orörd. Jag har försökt att skriva på den någon gång, men har bara stirrat tomt framför mig. Jag hittar inte rätt ord när jag inte är deprimerad, sorgligt men sant. 
 
Nu börjar orden tryta igen. Så är det alltid. Innan jag börjar skriva, har jag så mycket jag vill få ner i ord. När jag väl get down to it, så försvinner orden, de tynar bort. Bort någonstans där de ska förbli osagda, och oskrivna. Det är som om någon inte vill att mina åsikter, mina tankar ska få höras. Men, sånt är livet, någon dag kanske det med ordnar sig. Tills dess så är halvdana texter min bästa vän, och likaså er.

Fact

Publicerad: 2013-08-11 i vardagen
 
1. Hur gammal är du?
18 och ett halvt år.
 
2. Hur gammal känner du dig?
Oftast känner jag mig som typ 15. Alla tycker typ att jag ser ut som 15 därför har jag börjat känna mig som det, skit konstigt haha..
 
3. Vad har du gjort idag?
Sovit, spytt, ätit, kollat VM, dött lite. Ush, så bakfull som jag varit i dag har jag aldrig varit innan. Ingen alkohol på ett tag nu känner jag
 
4. Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför?
Sommar, finns inget annat som kan slå det. Sol, värme, bad, ljusa kväller, vänner, ingen skola. Åh älskar sommaren.
 
5. Är du besatt av någonting?
Besatt och besatt. Nej det kan jag inte påstå.
 
6. Nämn fyra saker som man kanske inte vet om dig?
1. Jag är jävligt osäker på mig själv, även om jag försöker att inte visa det.
2. Jag har just nu 12 blåsor på mina fötter, mina skor hatar mig.
3. Jag har inte varit magsjuk sen julafton 2004. 
4. Jag är hemligt förälskad.
 
7. Hur vill du tillbringa din pension?
Jag vill inte leva så länge. 

8. Har du någon gång brutit ett ben?
Nej, aldrig.

9. Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?
Magaluf
 
10. Vad är du på för humör just nu?
Trött, seg men endå glad.


11. Vilket är ditt favoritgodis?
Gllar knappt godis längre, blir alltid sugen men sen när jag väl äter det mår jag illa

 

12. Vilken är din favoritaffär?

Bershka, synd bara att den inte finns i Sverige.

 

13. Är du morgon- eller kvällsmänniska?

Inget av det, dagsmänniska. Jag är verkligen inte morgonpigg, men jag är också svintrött på kvällarna och vill sova tidigt.. Så mitt på dagen trivs jag som bäst.

 

14. Har du blivit sydd någon gång?

Nej, men borde blivit det i mitt ögonbryn när jag fick en hammar där när jag var 7.
 
15. Hur såg ditt liv ut för tio år sedan?
Jag var den lyckligaste ungen på jorden med världens bästa familj och världens bästa vänner. Tror jag, tror att helvetet började något år senare när folk började mobba mig.
 
16. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig?
Jag fick frukost på sängen för någon månad sen, det var rätt gulligt faktiskt.

17. Är du blyg?
Det beror precis på vilket humör jag är på, oftast så är jag inte ett sket blyg, men det beror helt på vilket humör jag är på och vilka människor som är runt omkring. Ibland kan jag vara blygast i europ.a
 
18. Vad heter du i andra namn?
Matilda.

19. Vill du gifta dig?
Nej, jag tror inte det. Tror inte på livslång kärlek och då är det onödigt att gifta sig. Tror bara att man kan älska någon livet ut, inte vara förälskad, vara kär. Och jag hadei nte kunnat leva med en människa som jag inte är kär i.

20. Har du, eller har haft, något smeknamn?
Ja, jag blev kallad Rydis hela högstadiet. Minirydh av min systers kompisar. Rydh av Lovisa. Men nu på Gymnasiet är det ingen som kallar mig det längre, nu är det bara Pinky som gäller.

 
 

Jag kan inte hantera alkohol längre.

Publicerad: 2013-08-08 i vardagen
 
Efter den senaste veckan så har jag konstaterat detta faktum. Jag, Sara Rydh klarar inte av att hantera alkohol längre.
 
Innan, i mina tidigare dagar så var jag alltid mig själv, alltid samma gamla Sara, bara en aning glappare i käften och hade oftast ett större smile på läpparna. Men nu, jag kan inte ens förklara hur jag blivit de senaste gångerna jag förtärt alkohol. Det är som om jag inte har någon kontroll över min kropp, men samtidigt fullt medveten vad jag gör. Jag är pinsam helt enkelt, det har jag aldrig varit innan. Jag vaknar upp dagen efter med ångest, ångest för jag vet hur jag höll på kvällen innan. Hur kan en sån här sak bara vända på en hand? Make no sense.
 
Anyway. Hemkommen från Jönköping nu. Spenderat de senaste tre dagarna där med Alle. Myst, ätit mat, bryggt vin, druckit alkohol och tjötat ihjäl oss. Med andra ord så har mina senaste dagar varit bra. Mår dock inte tipptopp idag, ångest som aldrig förr, fy. 
 
Vad händer framåt? I morgon åker jag till huskvarna, Rock & art. Bland annat The Fret spelar, gott. Sedan på lördag blir det jobb i jönköping, och om jag har tur så hinner jag hem till Gislaved i någorlunda vettig tid så jag hinner till Anderstorp för Vinkväll hos Kaisa. 
 
Nästa vecka är oplanerad än så länge, men på lördagen, då händer det grejer. Jag ringde och bokade i går och nu är jag så nervös så jag inte vet vart jag ska ta vägen, även om jag inte åker förens på Lördag morgon. Åh, vågar knappt tänka på det så ska försöka pusha undan det och tänka på annat denna veckan. 
 
Nu ska säger jag tjohej för denna gången, puss

Marley and me

Publicerad: 2013-08-06 i vardagen
 

Förstörd. Det finns inga ord för hur mycket känslor den letade upp. Jag visste inte ens att jag hade så mycket känslor. Min älskade hund. Nej, inte min. Den har aldrig varit min, och nu kommer den aldrig bli heller. För hans hem är med Gud, på den fina plats där allt är lyckligt. Jag saknar honom, så mycket så det gör ont. Men hur förstår jag inte riktigt. De sista åren innan han gav upp träffade jag honom knappt. Vi hade ett helt hav mellan oss, en hel atlant. Men vid de få tillfällen jag fick krama om hans enorma kropp var det som om det alltid varit så. Hur många månader det än gick mellan gångerna, blev både han lika uppspelt så fort han hörde våra röster och lika ledsen när vi for. Kommer aldrig glömma hans stora, bruna, ledsna ögon när vi lämnade honom sista gången. Jag visste redan då att jag aldrig mer skulle få se honom. Även han, troligtvis.

Men hur? Hur man man älska en hund så mycket som man föraktade så mycket från början? Jag kommer aldrig att glömma våra första år tillsammans. Det kanske var den förakten som utvecklades till något annat, som gjorde att vi sedan gick ihop så perfekt. Förakt.

Jag var liten, kanske 7-8 år? Minns inte riktigt. Han var en riktig översittare. Men varför inte? Jag var ju livrädd. Aldrig hade jag sett så stora tänder så nära mitt ansikte. Aldrig hade någon respekterat mig så lite. Men någonstans på vägen så ändrades allt. Han växte upp, jag växte upp och han blev den bästa hunden med det finaste hjärtat.

Jag kommer aldrig glömma hur han vaktade mig under köksbordet, mitt första minne. Jag fick inte röra mig ur fläcken, det såg han till. Eller hans tänder, i höjd med mina ögon. Jag blev så rädd så jag ramlade bakåt. Och vem ställde sig över mig och slickade mig i ansiktet, som om han bad om ursäkt? Jo världens finaste hund. Han älskade hörn, alltid skulle han ligga i hörn, sina speciella hörn. Nåde den som tog hans hörn.

Jag saknar allt med den hunden, även våra första år som inte var de lättaste. Gud vilken boss han var, men vilken gentleman han växte upp till.

Jag saknar dig och kommer alltid att göra. Ingen kommer någonsin att vara som du. Min äskande oliver.


Tjo bre.

Publicerad: 2013-08-02 i vardagen
 
Det var längesen, synd om er. 
 
Jobb, fest, mys, mat och familj har min senaste månad bestått av. Mest jobb. Men nu så är det slut på det för i onsdags gick jag på semester! Eller nästan i alla fall. Jag jobbar fortfarande varje lördag, men det är något man får ta! De senaste dagarna har jag spenderat tid med min familj och släkt. Ätit god mat, spelat parkubb och bara umgåtts. Det har varit härligt, inte alltid alla är samlade på ett ställe.
 
Vad har jag inplanerat nu på min semester då? Jo på lördag blir det kräftskiva för hela slanten, sen nästa vecka är det camping som gäller, om vädret nu tillåter det, det vet man aldrig. Sen veckan innan skolan börjar så är det medelhavet som gäller!!!!! Resan är ännu inte bokad, så destination är inte fastställd ännu, men vi drar en sista minuten iaf. Ska nog boka nu i veckan!
 
Skolan börjar snart också, inte skit taggad. Det enda som snurrat i mitt huvud den senaste tiden är mitt förbannade projektarbete. Jag vill inte göra det, det stressar sönder mig. Kommer med all säkerhet gå in i väggen i slutet av 3an, har en stark känsla av det. Jäjä, det är ett senare problem. Nu ska jag städa mitt hus så det är finfint tills i morgon. Puss och kram